вівторок, 25 лютого 2014 р.

Герої не вмирають!

  Плаче зажурене небо, в  скорботі схилились прапори, вшановує Волинська земля  своїх Героїв, проводжаючи їх в останню путь..  Впродовж всього дня люди приносять квіти, вінки та лампадки до плакату, на якому зображені портрети загиблих на Майдані. «Сьогодні я прийшов сюди, щоб вшанувати тих, хто віддав життя за свободу», - пояснив чоловік, що приніс вінок до символічного знаку.
  22 лютого у Свято - Троїцькому кафедральному соборі  відбулась панахида за загиблим Сергієм Байдовським з  м. Нововолинськ, який загинув від вогнепального поранення 20 лютого 2014 року, йому було лише 23 роки… Провести в останню дорогу земляка прийшло біля 10 тисяч людей, всіх не байдужих  не вмістив ні храм, ні соборна площа. Хода рушила до межі міста, звідки Сергія повезли ховати у Нововолинськ. Люди кричали: «Сергій – герой!», « Слава Героям!», «Герої не вмирають!»
  23 лютого у Луцьку поховали 21 – річного юнака  Василя Мойсея, який загинув від поранення у серце снайперською кулею 20 лютого 2014 року  на Майдані в Києві. Після панахиди відбулася хода до "Меморіалу". В ній взяли участь понад 20 тисяч людей. Вони скандували:     "Василь - Герой України", "Слава Україні! Героям Слава!" та співали Гімн України. На "Меморіалі" священнослужителі на чолі з митрополитом Михаїлом провели службу. Виступили побратими, які розповіли про те, що Василь був справжнім українцем, ще до подій у Києві був активістом Ківерцівської міської організації ВО «Свобода». Опісля, тіло Василя   віднесли до місця, де облаштують пам'ятний знак Героям Майдану - зліва від стели "афганцям". Тут під вигуки "Слава" та постріли гармати поховали Василя Мойсея, вбитого снайпером на Майдані.            
Ольга ГАНУЩАК



Немає коментарів:

Дописати коментар