пʼятницю, 27 вересня 2013 р.

Любі друзі!
З Ніною Горик
    Сьогодні в Східноєвропейському національному університеті ім. Лесі Українки відбулась незвична, чудова зустріч із поетами України та Білорусі. На ній були присутні: Ніна Горик - поетеса, член Національної спілки письменників України, Василь Гей - поет, голова Волинської спілки письменників, а також поетеса, перекладач - Олена Криштальська. Булоруська поезія була представлена такими чудовими постатями як: Миколи Синкевич, Олексій Філатов, Ярина Дашина. 
Письменники України та Білорусі
Всі ці талановиті люди презентували нам дві книги-переклади: "Берестейське багаття" (українською мовою) та "Думи і пісні з Волині" (білоруською мовою).  
З Василем Геєм
     Атмосфера під час спілкування була дуже невимушеною, надзвичайно теплою. Цікаво було почути вживу звучання одних і тих же віршів білоруською та українською. Обидві мови дуже красиві і цікаві. Ми почули чимало цікавих житейських історій із уст білоруських гостей, їм дуже подобається Україна, наш народ, традиції і мова, наші письменники. Недивно, що спільна робота цих творчих неординарних особистостей, людей з Великої літери знайшла відображення у таких двох чудових збірниках поезії. 
  По закінченню презентації, усі бажаючі мали змогу особисто поспілкуватись з іменитими майстрами пера, взяти автограф, сфотографуватись. Цей шанс я не пропустила, і сподіваюсь, для нашого клубу журналістики ця зустріч стане дуже корисною. Цікаво було розмовляти з Ніною Петрівною, Підгайцівська школа для неї - це за її словами: "Місце, яке запам'ятається назавжди" . Приємно було це чути з уст такої великої жінки, талант якої заворожує і не залишає байдужим. Зустріч пройшла чудово і сподіваюсь, вона буде не останньою, і члени редколегії знову будуть  присутні на таких заходах. 


Катерина ШКЛЯРУК 

Немає коментарів:

Дописати коментар