неділю, 16 червня 2013 р.


     Районний фестиваль шкільних газет

 "Журналісти - це четверта влада!" Усім нам знайомий цей вислів. Професія журналіста стає  дедалі популярнішою і приваблює до себе молодь. Тому, працівники освіти, вирішили розвивати творчий, журналістський потенціал учнів, навчати їх азам журналістики, пробувати випускати шкільну газету. Тож, щоб підбити підсумки цього навчального року і ознайомитись із випуском часописів шкіл району 12 червня в ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Гірка Полонка був проведений районний фестиваль шкільних газет. 24 школи приїхали поділитись власним досвідом видання шкільного часопису, перейняти щось в інших. Ми побачили досить велике різноманіття видань, різних за формою, подачею, розповсюдженням, навіть різних за форматом.
       До складу журі входили: завідувач районим методкабінетом - Врублевська Оксана Йосипівна, матодист районного методкабінету - Васильчук Світлана Ярославівна, а також методист районного Будинку школяра та заступник з навчальної роботи ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Гірка Полонка.
       Фестиваль проходив у три етапи:

теоретична частина ( виступ гостя фестивалю, кореспондента районної газети "Слава праці" - Світлани Зозулі, також ділилися досвідом із випуску шкільних газет зуступники директорів Лищенської та Гірко Полонківської шкіл, відбулась презентація друкованих видань). Далі був практичний етап, який полягав у демонстрації журналіських здібностей учасників фестивалю через написання замітки чи експрес-стіннівки. Ну і звичайно ж, нагородження найкращих! Хочеться сказати, що всі редколегії, чи їх представникі, з гідністю представили свою роботу, взяли щось для себе, намітили плани на майбутній навчальний рік. 


       У всіх учасників, вчителів, членів журі, гостей, був чудовий настрій напротязі всього фестивалю і залишились хороші, незабутні враження від такої теплої зустрічі. Будемо сподіватись, що цей фестиваль проходитиме ще багато років, тоді ми б змогли самі порівняти рівень своїх досягнень і розвиток роботи.

       Редколегія "Шкільного вісника" бажає усім впевненості у власних силах, реалізації планів та ідей, креативності, удачі і наполегливості! Ми теж взяли для себе чимало корисного, будемо вдосконалюватись і працювати!  


       Головний редактор

Немає коментарів:

Дописати коментар